Закриват паяците: Какво ще се случва?

Закриват паяците: Какво ще се случва? Общинският съветник Борис Бонев предлага неотложни реформи на градския транспорт на София, който е изправен пред фалит и спиране, предаде DarikNews.bg.

Той представи цялостна концепция за реформи на сектора, включваща закриване на Центъра за градска мобилност,

оптимизация на директорските позиции и дублиращите се отдели, както и серия от мерки, целящи подобряване на транспорта, привличане на нови пътници и увеличаване на приходите.

Целта е намаляване на загубите и започване на амбициозна програма за подобряване на транспорта.

Борис Бонев заяви, че София е изправена пред транспортен хаос. Когато хората нямат алтернативи, са принудени да се движат с автомобил, категоричен е съветникът.

Друг проблем, върху който той акцентира, е безконтролното паркиране в столицата. 

Бонев отчете, че милиарди левове са инвестирани в метро и градски транспорт, но резултатът не е налице. „Трябваше много повече хора да използват обществения транспорт, вместо това пътниците намаляват. Това означава, че транспортната политика на София е провал“, категоричен бе Бонев.

Той е убеден, че COVID кризата и цените на горивата не са единствената причина за проблемите в сектора. 

Бонев представи пет спешни мерки за градския транспорт: 

  • Единно транспортно предприятие да обедини Центъра за градска мобилност с трите оператора /Столичен Електротранспорт, Столичен Автотранспорт и Метрополитен АД/.
  • Подобряване на контрола /в градския транспорт и при паркирането/.
  • Нова билетна система /евтина карта за младите хора под 26 години, удобен билет за време и картите да останат най-изгодният начин на пътуване/.
  • Абсолютен приоритет за градския транспорт
  • Подобряване на обслужването с градски транспорт
- реклама -