Закриване на кампанията на ГЕРБ в София (СНИМКИ, ВИДЕО)

ГЕРБ Бойко Борисов бракониер декларация Луковмарш, декларация БСП позиция

ГЕРБ закри предизборната си кампания в София.

Нямам съмнение, че ГЕРБ пак ще управлява. В ГЕРБ има грамотни, умни и можещи хора. Има едно дясно в България и то се казва ГЕРБ, заяви лидерът на партията Бойко Борисов. От ляво дори не са социалисти. Те са опортюнисти, но има една партия, която носи отговорност и когато сгреши си го признава, не сме безгрешни, добави той. По думите му има една партия, която носи отговорност и може да се извини, когато сгреши. Знам какво трябва да се направи още от първия ден, не се съмнявайте, че имаме волята да направим реформите, подчерта Борисов.

По темата за образованието той посочи, че не е важно само увеличението на учителските заплати, а и качеството на образованието и мотивацията на младите хора да искат да станат учители. Лидерът на ГЕРБ отново подчерта, че изплащането на социални помощи в бъдеще ще бъде обвързано с ходенето на децата на училище и родителите, които не пращат децата си, ще бъдат лишени от помощи.

Сигурност, справедливост, образование, посочи Борисов като приоритети на ГЕРБ. Той допълни, че ще бъдат плащани средства на бабите и дядовците, които гледат своите внуци, докато родителите работят.

В понеделник държавата трябва да бъде по-стабилна отвсякога, каза Борисов. От едната страна е Косово, от другата страна е Крим. Затова ние осъдихме Крим, защото когато се прекроява границата със сила, ние имаме могъщ съсед… Тук трябва да имаме мобилизиране на целия политически елит и народ… Затова не съм си позволил да използвам епитети срещу конкурентите, защото в понеделник ситуацията ще е различна, обясни Борисов.

Заради споразумението ни с Турция България има нула процента натиск по границата и то работи и до ден днешен много добре и дано мине скоро референдумът там, за да се успокоят нещата, каза още той.

Зам-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази увереност, че партията ще спечели изборите и ще има стабилно правителство след 27 март.

Имаме 4-годишен мандат, да не правим компромиси, каза Цветанов и призова избирателите да гласуват прагматично. София ще спечели с 11% разлика с БСП, категоричен беше Цветанов. Той подчерта, че ГЕРБ няма да прави коалиции с БСП, ДПС и ДОСТ.

Подкрепата си за ГЕРБ изрази и генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопес.

Видео от събитието на живо гледайте тук:

glasove-6