Заков: В кризата, в която сме, не може повече компромиси (На живо)

„В кризата, в която се намираме, не може повече компромиси. Трябва да се взимат държавнически решения.

Те не винаги са популярни

и не винаги печелят гласове. Имаме нужда от боеспособна армия, която може да ни защитава, да се запълнят ключови военни способност. Това означава сериозни разходи”. Това заяви министърът на отбраната Драгомир Заков. И подчерта, че трябва да се гарантира, че тези разходи ще бъдат изхарчени честно.

„Ще използваме всички възможности,

които ни предлагат НАТО и ЕС и сътрудничество на ниво правителства”, каза Заков. Според него изграждането на боеспособна армия може би няма да може да стане и за 4-5 години, важно било да се положат основите.

„Днес е символична дата – навършват се 18 години от членството ни в НАТО. 18 е годината на пълнолетието, на осъзнаването. Сега е времето да осъзнаем мястото, ролята и възможностите, които ни предоставя членството в НАТО”, коментира министърът.

Целта на страната ни е изграждане

на боеспособна армия, която може да ни защитава, както и да се запълнят ключови военни способности – това заяви като приоритет министърът на отбраната Драгомир Заков.

„Това, обаче, не може да стане за 1 месец, за 6 месеца, вероятно няма да може да стане и за 3, 4 или 5 години, но е важно да положим правилна основа“, допълни министърът. И подчерта, че трябва да се гарантира, че тези разходи, които ще бъдат използвани за всичко това, ще бъдат изхарчени честно.

„Ще използваме всички възможности,

които ни предлагат НАТО и ЕС и сътрудничество на ниво правителства”, каза Заков.

„Поех министерството в един момент, в който всички компромиси, които са правени във времето назад, всички забавени решения поради някакво политическа логика. Всички тези компромиси в кризата, в която се намираме, вече не могат да бъдат правени. Затова първият принцип, в който дойдох в това министерството е готовността да се взимат тежки решения. Решенията, свързани с политическа целесъобразност, в кризата, в която се намираме и в състоянието, в което се намират българските въоръжени сили, повече не могат да бъдат жертва на политическа целесъобразност. Време е да се взимат държавнически решения. Те невинаги са популярни, невинаги могат да спечелят гласове, но е време за тях“, посочи министър Заков.

Очаквайте подробности!

- реклама -