Захарова с остра критика към Кирил Петков за „руската заплаха“: Агония

Спекулациите за предполагаема намеса на Русия във вътрешните работи на България са признак на политическа агония. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви това в коментар по повод изявленията на действащия български министър-председател Кирил Петков за „руската заплаха“.

„С любопитство прочетохме споменатото от вас интервю на българския министър-председател в оставка Кирил Петков. Искрено съчувстваме на опасенията му относно „дългата ръка“ на Кремъл“, се казва в коментара.

„Спекулациите с „руската заплаха“ за вътрешнополитически и други користни цели са сигурен признак за политическа агония. Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично правителство, способно да действа, изхождайки от националните интереси, а не от стремежа да служи на отвъдокеанските „партньори“, допълват от руското външно министерство, съобщава БГНЕС.

Подчертава се също, че „Русия никога не си е позволявала да се намесва в делата на чужди държави и никога няма да позволи на никоя друга държава да се опитва да ни налага своето мнение.

- реклама -