Захариева
сн. БГНЕС

Захариева: Няма да бъдат наложени санкции заради „Балкански поток“

„Балкански поток” се строи по всички правила на България и на Европейския съюз. Не очакваме санкции за фирмите, които участват в строежа”. Това заяви пред Нова телевизия външният министър Екатерина Захариева.

„Успяхме във време на пандемия и затворени граници да не спрем строителството на този толкова важен проект. Премиерът разговоря за този проект с президента Тръмп. Когато играеш по правилата, няма място за санкции”, посочи още тя.

„Беше тежко да приемем ограниченията, които бяха наложени от почти всички правителства в света, включително и от нашето, в стремежа да запазим здравето на хората. Само допреди 2 месеца едва ли някой си е представял, че Европа ще бъде затворена и нещата, с които се гордеем – единен пазар и четирите свободи, реално няма да ги има”, коментира още тя.

„Постепенно започнахме да облекчаваме режимите на пътувания, но все още те са валидни в редица държави”, каза още тя и допълни: „Все повече и повече летища започват да се отварят. Надявам се през юни ситуацията да бъде още по-добра”. Въшният министър каза още, че може да се влиза в България без карантина от държавите от нисък риск.

- реклама -