Захариева: Микробусът с подаръци ще стигне до българските деца в Босилеград

Захариева

Искам да ви уверя, че микробусът с подаръци за децата от Босилеград, пътува отново към границата със Сърбия. Имаме пълното съдействие и от сръбските власти.

Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод спирането на бус на границата със Сърбия, който е бил с детски подаръци за предстоящите Коледни празници, изпратени за КИЦ „Босилеград“, съвместно с Дирекция „Култура“ към Столична община, предаде aгенция „Фокус“.

„Премиерът на България Бойко Борисов и нашият посланик се чуха с премиера на Сърбия – Анна Бърнабич. Посланикът на Сърбия преди малко беше в тяхното
външно министерство, за да уточнят всички процедури. Негово превъзходителство, посланикът на Република Сърбия е тук, в Министерството на външните работи повече от час, така че имаме уверението, е децата ще получат коледните си подаръци и микробусът ще бъде още днес в Босилеград“, заяви Захариева.

Тя допълни, че са се разбрали със Сърбия да има по-добра координация, за да не се допускат такива случаи в бъдеще.

„Малко по-рано от Столичната община ги помолихме да ни информират за изпращането на подаръчните пакети, за да може там да се реагира на място и ние да осъществим съответно и помощ на хората, които придружават микробуса. Тържеството все пак се е състояло и е било много хубаво, а децата днес или утре ще получат подаръците си“, съобщи още външният министър.