Загиналата жена в Рила е била дългогодишен журналист

Починалата туристка е дългогодишният журналист в БТА Лили Тодорова. „Любовта към планината отне живота на нашата бивша колежка Лили Тодорова. Дългогодишен журналист на БТА и бивш главен редактор на „Вътрешна информация“, тя ще остане като един от най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората“, съобщиха от агенцията.

„След оттеглянето си от активната журналистическа дейност, тя не спря да се развива и да търси нови начини за развитие. Догодина й предстоеше да завърши докторантура в Богословския факултет, свързана с друга нейна страст – хоровото пеене и църковнославянската музика. Лили е и дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол. В събота тя се отправи на поредния планински преход в любимата й Рила планина. Днес тялото й бе открито в района на Белия улей, до Рилския манастир, написаха от БТА.

64-годишната Лили Тодорова е предприела самостоятелен поход в планината в неделя сутринта. Тръгнала е от хижа „Мальовица”, след това обаче следите ѝ се губят.

Три дни планинските спасители я издирваха, а днес беше взето решение търсенето да бъде преустановено заради лошите метеорологични условия.

- реклама -