Заев

Заев потвърди: Ще имам среща с Ципрас по време на формума ЕС-Западни Балкани в София

Македонският премиер Зоран Заев потвърди информацията, че ще има среща с гръцкия министър-председател Алексис Ципрас в София по време на форума ЕС – Западни Балкани.

„По всяка вероятност ще имам среща с Ципрас по време на форума“, каза Заев. Днес гръцкият сайт „Нюз 247“ съобщи, че „на 17 май в София, ще се проведе среща на четири очи между Зоран Заев и Алексис Ципрас“.

По време на разговора двамата премиери ще се опитат да постигнат окончателно споразумение за разрешаване на „македонския проблем“

„Въпреки трудностите има постигнат напредък и договореност за по-голямата част от темите от преговорите. Има големи различия относно използването на името, но Заев и Ципрас „имат открита телефонна линия“, независим от факта, че това не е публично известно“, съобщават дипломатически източници пред портала.

Според „Нюз 247“ „11 и 12 май са особено важни за развитието на събитията“. Тогава ще има нова среща между външните министри на двете страни Никола Димитров и Никос Кодзияс в Сунио, край Атина. На нея ще присъства и международният посредник Матю Нимиц.

„Нимиц е категорично решен да натисне максимално за разрешаването на проблема“, пише още „Нюз 247“.

- реклама -