Заев Димитров Иванов договор Гърция име

Заев и Димитров се опитаха да представят на президента Договора с Гърция, Георге Иванов ги изгони на втората минута

Премиерът на Македония Зоран Заев и външният министър Никола Димитров представиха на президента Георге Иванов Договора, който бе постигнат с Гърция, за разрешаване на спора за името.

Иванов прекрати срещата на втората минута и си тръгна.

Македонският министър на външните работи Никола Димитров изрази убеденост, че страната ще успее, въпреки съпротивата и скандалното поведение на президента Георге Иванов.

Заев и Димитров имаха конструктивен подход и направиха опит за дебат върху съдържанието на документа, но президентът Иванов прекрати срещата и си тръгна. Той отказа да разговоря за този исторически Договор“, се казва в официално съобщение на македонското правителство.

„Гражданите окончателно получиха шанс да напишат нова глава в историята на страната ни и никой няма право да им пречи да вземат правилното решение за бъдещето на Македония“, се казва още в документа от кабинета на Зоран Заев.

„В ключови времена за държавата всички носят отговорност. Дадохме всичко от себе си, за да дадем възможност на гражданите да имат право на избор. Без значение на политическата цена, ние поемаме своята отговорност. Никой няма право да попречи на този избор. Никой няма право да решава вместо гражданите. Ще успеем….въпреки Иванов“, каза Димитров пред Дойче веле.

- реклама -