кмет
сн. БНР

Задръжаха сина на кмета на Панагюрище, който помете три коли и се вряза в магазин

21-годишен водач на автомобил, причинил пътнотранспортно произшествие в гр. Панагюрище, е задържан по досъдебно производство на Районна прокуратура – Пазарджик.

От обвинението посочват само инициалите на задържаното лице – И.Б.

Става въпрос за Иван Белишки, син на кмета на града.

От прокуратурата обаче не пожелаха да кажат дали той се е предал сам на полицията или е бил открит.

Младият мъж последователно блъсна три паркирани коли и се вряза във витрина на търговски обект в Панагюрище около 2 часа след полунощ в понеделник срещу вторник.

След това 21-годишният водач е избягал. В колата с него са пътували още четирима младежи. Според разследващите е истински късмет, че по време на инцидента няма човешки жертви, а само материални щети.

Малко по-късно, след получаване на сигнал за случилото се, полицаите открили изоставения автомобил на пътя за близкото село Панагюрски колонии. Според прокуратурата именно Иван Белишки е стоял зад волана на катастрофиралото „Субару“.

Още снощи кметът на Пазарджик Никола Белишки каза, че сина му вероятно е решил да се укрие, защото е в шок от инцидента.

Под ръководството на Районна прокуратура – Пазарджик – Териториално отделение – Панагюрище се извършват активни процесуално – следствени действия – разпити на свидетели, иззет е автомобила, назначена е техническа експертизи на видеоматериали, установени са и лицата, които са пътували в колата и др.

И.Б. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР, а днес му е определена мярка парична гаранция от 10 хиляди лева.

 

- реклама -