Рожен събор транспорт маршрути

Ще има ли кошмарни задръствания на Рожен и тази година?

В дните на събора тунелите по пътя Асеновград- Смолян ще бъдат нормално проходими, ремонтните дейности, които се извършват там в момента, ще прекъснат.

Трафикът на товарните автомобили за Смолян ще бъде пренасочен през Кърджали – Ардино – Смолян и Кричим – Девин – Смолян. Препоръчва се на посетителите на събора, които идват от Пловдив, да минават по маршрута Кричим – Девин – Смолян, кв. „Устово” – с. Соколовци – с. Момчиловци- Роженски ливади. За тези, които пътуват от Стара Загора, препоръчителният маршрут е през Хасково – Кърджали – Смолян, кв. „Устово” – с. Соколовци – с. Момчиловци – Роженски ливади.

Рожен събор транспорт задръстване

От Асеновград ще има два маршрута до събора – през Лъки и през Чепеларе. Гостите на Пампорово ще стигат до Рожен през отбивката за Проглед. Нощуващите от палатковия лагер пък трябва да минат през Смолян, кв. „Устово” – с. Соколовци – с. Момчиловци, както и през Лъки.

От Чепеларе, Пампорово и кв. „Устово” в Смолян ще има обществен транспорт за Рожен в трите дни на събора – от 7 часа сутринта на всеки 15 минути.

Рожен събор транспорт обходни пътища

Колите могат да се оставят на три обособени големи паркинга- в Чепеларе на старата автогара, в Смолян в целия кв. „Устово” или в Пампорово. За туристите от Пампорово са организирани автобуси, които ще обикалят хотелите на всеки 15 минути.

От бензиностанцията на Пампорово до Проглед движението ще бъде регулирано, за да няма спрели автомобили по пътя, които да затрудняват придвижването. За хората, които идват с коли на Роженските ливади, има два големи паркинга. Въпреки това организаторите призовават да не се пътува в последния момент и да се използва обществен транспорт.

В Чепеларе, откъдето минава основната част от посетителите на събора, в дните от 15 до 17 юли ще бъде въведена временна организация на движението, няколко улици ще бъдат затворени, други стават зони за паркиране. От автогарата в Чепеларе на 15 минути ще тръгват автобуси за Роженския събор. Микробуси ще обикалят и хотелите в Чепеларе от 8 часа сутринта през 15 минути, цената на билета е 2 лв.

- реклама -