Задръстено: Турски тирове затапват границата ни

Задръстено: Турски тирове затапват границата ни. Военната агресия на Русия срещу Украйна накара турския бизнес да пренасочи износа си към западните граници на страната, включително границата с България.

Акция на „Капитан Андреево” – проверяват какво внасяме от Турция – Flashnews

Освен Капъкуле, на втората по големина

митница на турско-българската граница Хамзабейли (Лесово на българската страна) също е задръстено от километрични опашки от товарни автомобили поради нарастването на износа на Турция.

По информация на Анадолската агенция,

по пътя към ГКПП Хамзабейли се е натрупала над 25-километров колона от тирове, чакащи на опашка, за да преминат на българската митница Лесово.

Дългите колони от тирове се образуват поради това, че България не може да отговори на нарасналия износ на Турция към Европа. А също така и

заради руско-украинската война,

която засегна негативно превозите по море и те се пренасочиха към сухопътните граници. Все повече се увеличават опашките от тирове, чакащи по няколко денонощия, за да преминат към европейските държави, посочва агенцията.

Пазаруваме по-евтино в Турция, вижте за кои продукти ДДС падa – Flashnews

Турски шофьори твърдят, че

обработването на българската митница става много бавно.

“Трафикът се задръства на входа към България, откъдето идва и забавянето при обработката на документацията за товарите. Настояваме отговорните да предприемат мерки за разрешаване на тези проблеми“, казват те.

- реклама -