Милен Методиев, Костадин Костадинов, Възраждане, арест, граната
снимка: Facebook

Задържаният с граната в София заяви, че познавал лидера на „Възраждане“, той се подигра със случая

Мъжът, който беше задържан в Новогодишната нощ с бойна граната в София, заяви пред bTV, че се познава с лидера на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов. Милен Методиев беше освободен от ареста по-рано днес без мярка за неотклонение.

Оказа се, че Методиев, който е бивш военен, в момента е международен шофьор. Той заяви пред телевизията, че гранатата и оръжията, намерени в колата на негова позната, са учебни.

53-годишният мъж добави, че се познава с лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, но не е провокиран от него да отиде в София.

Методиев заяви пред bTV още, че не е член на „Възраждане“ и ще подкрепи националния протест срещу ограничителните COVID мерки на 12 януари.

Междувременно лидерът на „Възраждане“ коментира с иронична измислена история случая. В профила си във Фейсбук той написа:

„Току що CNN предаде, че тежко въоръжен мъж е бил задържан пред Белия дом. В колата му са открити агитационни материали на Възраждане – знамена, лепенки и брошурки. Докато са го задържали, мъжът е викал „САЩ има нужда от Възраждане“ и „Оставка“!

Президентът Байдън е осведомен за случилото се. След половин час отново е осведомен, защото вече бил забравил.
CNN използва случая, за да призове Костадин Костадинов да се разграничи от подкрепата си за българската марионетка Тръмп и да прекрати намесата си във вътрешните работи на САЩ.
п.п. на снимката виждате арестувания привърженик на Възраждане.“

 

- реклама -