Задържаният руски министър остава под домашен арест

Министърът на икономиката на Русия Алексей Улюкаев, който беше обвинен във взимане на подкуп и изнудване в особено големи размери, остава под домашен арест. Това реши преди малко съдия Артур Карпов, съобщи ТАСС.

Съдът не му разреши да прави ежедневни двучасови разходки. Адвокатът на обвиняемия поиска магистратът да разреши излизане навън сутрин и вечер по един час.

Улюкаев ще остане в своя дом в Москва на ул. „Минск“

Ще носи и електронна гривна, а юристи ще му обяснят какви са правата и задълженията му. В жилището му ще бъде монтирана апаратура за контрол и надзор, с чиято помощ бившият министър ще бъде следен 24 часа в денонощието.

Служители ще посещават жилището поне два пъти в седмицата

Улюкаев ще излиза навън само със специализиран превоз, като единственият му маршрут ще бъде този до съда. Все пак ще има право да се обажда в Бърза помощ, в полицията или служителите на затворите. Ако иска да общува с други хора, ще трябва да получи разрешението на съда.

Улюкаев не се призна за виновен

Следствието обаче вече разполага с уличаващи доказателства, включително аудио- и видеозаписи, показания на свидетели и документи. Те вече са приети от съда.

Президентът Владимр Путин пък уволни бившия министър заради липсата на доверие.

- реклама -