претърсване Негован останки мъж жена

Задържаните за двойното убийство направили самопризнания

Задържаните за убийството на възрастните хора, чиито тела бяха намерени край Негован, са направили пълни самопризнания, съобщи Нова ТВ. При първоначалните разпити двамата арестувани мъже си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител. Впоследствие единият от тях -Пламен Шляпашки признал, че той е натиснал спусъка на незаконния пистолет със заглушител.

Убийците са допуснали грешки

„Такива случаи като този от село Негован са изключително трудни за разкриване по принцип. Трудно може да се каже как разследващите са стигнали до информацията, защото всичко започва от един бял лист, от две напълно обезобразени лица.“ Това заяви в сутрешния блок на Нова ТВ криминалистът Иван Савов.

,,Това, което прави впечатление, е, че убийците са действали и само обстоятелството, че не са домислили всичко е помогнало на разследващите да ги хванат. Това е изключително тежко престъпление, а заловените са извършили деянието напълно умишлено“, посочи още криминалистът.

Съседи на жертвите разпознали дрехите им, но решили да си замълчат

,,Много канали са били разработени, проверявани са били какви ли не версии и в крайна сметка излиза някаква сламка, за която полицията да се захване. Но това, което мен ме порази най-много, бе бездушието на съседите, които казаха, че това май били дрехите на жертвите, обаче предпочели да си замълчат, вместо да позвънят в полицията“, допълни в заключение Савов.

- реклама -