Стара Загора, шофьор, катастрофа, арестуван

Задържали 18-годишния блъснал три жени на тротоар, часове след инцидента, грози го затвор

Часове след инцидента в Стара Загора, при който 18-годишен шофьор помете на тротоар три млади жени, извършителят е бил задържан. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата в града.

Инцидентът става на 1 октомври около 23,20 часа. Три млади жени са в болница, като едната от тях е с ампутиран крак и множество тежки травми. Другите две са със счупени прешлени и черепни травми.


Автомобилът е собственост на 18-годишния ученик. Опитът му като водач е около четири месеца. В миналото той е правил и други нарушения на пътя. В деня на инцидента с него са пътували още двама души – момче и момиче.

Младият шофьор е арестуван в рамките на вчерашния ден, а от прокуратурата обясниха забавянето така:

„Задържане веднага се случва, ако извършено престъпно деяние – например убийство. Тук има действия по непредпазливост и решението за задържане се взема на базата на събраните доказателства.“

По случая е образувано досъдебно производство. Пробите на шофьора за алкохол и наркотици са отрицателни.

До момента са разпитани 10 свидетели, издирват се и други. До момента е установено, че шофьорът е изгубил контрол над движението на автомобила, и се врязал в трите пешеходки. Все още няма доказателства за това, че водачът е „дрифтирал“ по пътя, но се разследва и тази версия.

„Непосредствено след получаване на информация в Районна прокуратура – Стара Загора, че е започнало разследване по този инцидент, сме започнали да упражняваме ръководство и надзор над разследването и да даваме указания за извършване на конкретни процесуални-следствени действия. Определен е наблюдаващ прокурор, който през цялото време е следил хорда на разследването“, обясни районният прокурор Таня Димитрова.

За деянието, извършено от младежа, се предвиждат между 1 и 6 години затвор.

- реклама -