Задържаха жена, заподозряна за убийството на Ким Чен Нам

Малайзийската полиция задържа една от заподозрените, която може да е замесена в убийството на Ким Чен Нам, съобщи в. „Чжунго бао“.

Жената е с гражданство от Мианмар е задържана на летището в Куала Лумпур.

Това съобщи представител на органите на реда в Малайзия, цитиран от агенция БЕРНАМА.

В задържаната жена са намерен виетнамски паспорт и тя вероятно е имала намерение да излети за Виетнам, откъдето е и пристигнала.

Полицаите са я идентифицирали по записи от видео камерите в деня на смъртта на Ким Чен Нам.

Същевременно, по информация на малайзийския в. „Чжунго бао“, задържаната, която е популярен блогър, обяснила на полицаите, че е пристигнала в Малайзия, за да снима филм.

Издирват се още четирима мъже и жена, които може да имат отношение към смъртта на Ким.

1458736902В понеделник, 13 февруари, на същото летище беше извършено покушение срещу Ким Чен Нам – по-голям брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Жертвата е била атакувана преди да замине за Макао. Там живеят съпругата и двете деца на Ким.

Според следователите нападението е извършено от две жени, които са отровили Ким Чен Ун и са избягали с такси.

Полицията я е идентифицирала жените въз основа на анализ на записите от камерите за наблюдение на летището.

Позовавайки се на полицейска информация, хонконгският портал „Дунфан” съобщи, че веществото, с което е отровен Ким Чен Нам, е било много по-силно от цианид.

Японски специалисти съобщиха, че е постъпила информация, че заподозрените за покушението може вече да са мъртви. Според САЩ Ким Чен Нам е станал жертва на севернокорейските спец служби.

- реклама -