Задържаха заподозрян в изпращането на отрова до Доналд Тръмп

Човекът, който според разследването е можел да изпрати писмото до американския президент, съдържащо отровното вещество, е бил задържан при опит да влезе в САЩ от Канада. Това съобщи телевизионният канал NBC, позовавайки се на източник от американските правоохранителни органи.

Според медията задържането е извършено от служители на американската митническа и гранична служба. Става дума за жена. Носела е оръжие. Води се разследване.

По-рано CNN съобщи, че американските служители на реда са прихванали писмо, адресирано до американския президент, съдържащо рицин. Направени са два теста, за да се потвърди наличието на рицин. Цялата поща до Белия дом се класифицира и анализира, преди да стигне до получателите си. Рицинът е силно токсично съединение, извлечено от рицинови зърна, което се използва при терористични актове. Може да се използва под формата на прах, гранули или киселина.

При поглъщане причинява гадене, повръщане и вътрешно кървене на стомаха и червата, последвано от чернодробна, далачна и бъбречна недостатъчност и смърт от колапс на кръвоносната система.

- реклама -