Задържаха велосипедиста, блъснал и ранил момиченце

Задържаха велосипедиста, който блъсна и рани момиченце в столичен парк. Младият мъж помел детето, след което избягал

Снощи мъжът е отишъл с адвоката си в столичното Четвърто районно управление и е признал за постъпката си.

Той е на 24 години и се казва Борислав Миланов. Обяснил, че е избягал след инцидента, защото се е притеснил. Той е задържан за 24 часа, съобщиха от МВР. Действия по разследването продължават. Предстои доклад на материалите в прокуратурата.

„Видях сблъсъка и как влачи детето, докато опитва да спре. Влачи го 2 метра“, заяви пред Нова телевизия майката на раненото 1-годишно дете.

„Главата й е ударена, тялото е премазано. Счупени са костите на едното краче“, поясни тя.

Тя описа как след сблъсъка колоездачът е спрял: „Ослуша се и когато разбра, че ситуацията е по-тежка, избяга. В момента, в който видях, че бяга, извадих телефона и го снимах“.

„Дело ще има за нанасяне на средна телесна повреда и той ще понесе отговорността си”, заяви бащата на Теа пред bTV.

Той обясни, че при инцидента вчера тя е направила само крачка встрани на алеята, когато е била пометена от него. „Предната гума минава през тялото й, влачи я два метра по асфалта. Има множествена фрактура и охлузвания по цялото тяло и е под наблюдение в Пирогов”, каза той.

Поведението на колоездача е било неадекватно – вдигнал си е колелото, изчакал е малко и без да каже нищо си е тръгнал.

Паркът е място за всички – за деца, за кучета и за велосипедисти. Това не е вендета срещу велосипедистите, заяви бащата и допълни, че и не бива родителите да треперят ежедневно.

Той призова за изграждане на обособени алеи, където колелата да се движат по-свободно.

Мария Васева, представител на Столичната община, посочи, че правила за колоездачите в парка няма и добави, че е редно скоростта да се съобрази.

Предстои в Южния парк също да се обособят трасета.

„Съобразителността е качество на отделните хора. Не подкрепяме подобно отношение, разбира се, трябва да има рестрикции”, коментира Иво Делин от организация „Велоеволюция”.

По думите му меки мерки са добро начало.

- реклама -