Задържаха въоръжен с нож в училище близо до Париж

Френската полиция задържа въоръжен с нож мъж в училище близо до Париж. Френският вътрешен министър Жералд Дарманен съобщи това в Туитър.

„Благодаря на органите на реда за тяхното самообладание и бързи действия“, каза министърът. „Те незабавно се намесиха и задържаха опасен мъж, въоръжен с нож, близо до начално училище в департамента Сен-Сен-Дени.“ Според Дарманен задържаният „се е държал заплашително“.

Министърът не предостави никаква информация за самоличността на задържания.

През последните седмици Франция е свидетел на поредица от ислямистки атаки. На 16 октомври екстремист уби учителя по история и география Самюел Пати. Нападателят бе застрелян.

На 29 октомври 21-годишен тунизиец, въоръжен с нож, нападна енориаши от църквата „Нотр Дам“ в Ница. В резултат на нападението трима души бяха убити, а нападателят бе задържан. Същия ден нападения бяха извършени в Авиньон и в саудитска Джеда, където нападател рано охранител на френското консулство.

Поредна атака бе извършена на 31 октомври срещу 52-годишен свещеник в гръцка църква в Лион, когато той заключвал вратите на храма. Нападателят простреля два пъти жертвата си от упор. Свещеникът бе хоспитализиран в тежко състояние, лекарите се борят за живота му. Полицията продължава да издирва нападателя.

- реклама -