Задържаха в Германия извършителя на убийството на журналистката Виктория Маринова

Виктория Маринова

Извършителят на убийството на журналистката Виктория Маринова е задържан късно снощи в Германия. Това съобщи БНР, позовавайки се на свои източници. Мъжът е криминално проявен и е арестуван при операция на германската полиция след сигнал от българските власти.

Установено е, че той е заминал за Германия в неделя със свой приятел, след като извършил престъплението у нас. В Германия живее и майката на извършителя. Той не работи в чужбина, каквито информации се появиха по-рано. Извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства.

По отношение мотивите за престъплението, най-вероятно става дума за моментна проява на агресия. Извършителят е познат на властите у нас с подобни прояви. Очаква се той да бъде екстрадиран в България от властите в Германия.

Часове по-рано беше съобщено, че задържаният румънски гражданин от украински произход е освободен. От разследващите органи стана ясно, че той е водил скитнически начин на живот, но направените ДНК проби не съвпадат с тези, които са взети от местопрестъплението.

Хора в Русе твърдят, че знаят кой е задържаният за убийството на Виктория Маринова. . В квартала им – „Селеметя”, през целия ден е имало полиция.  Задържаният се казва Северин Красимиров, роден през 1997 година. В полицията в Русе са задържани и съпругата му и леля му.

Тази сутрин в 9 часа премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще направят изявления в Министерския съвет. Медиите бяха информирани за това късно снощи.