Хуриет Сюлейманов
сн. Фейсбук

Задържаха в Германия Хуриет, убил тримата младежи от Луковит

В Германия е бил задържан Хуриет Сюлейманов, който бе осъден на 15 години затвор за убийството на трима младежи от Луковит.

Предстои престъпника да бъде екстрадиран, съобщиха от Окръжна прокуратура – Ловеч. Сюлейманов успя да избяга и да се укрие още преди първото съдебно заседание срещу него като наруши домашния си арест.

Хуриет Сюлейманов
От четиримата младежи в колата оцеля само един

Хуриет уби на място Владислав Горанов, Николай Менков, а Цветелина Таслакова почина от раните си по-късно в болница. При тежката в катастрофа край Луковит оцеля единствено Иван Гюмишев.

През пролетта на 2014-та Хуриет се движи в насрещното платно с над 110 км. в час, когато автомобилът му се вряза в колата на четиримата младежи. Мъжът от ромски произход е карал без да има книжка, а след като удря студентите, бяга от местопроизшествието и се укрива.

След задържането се оказа, че Сюлейманов е закоравял рецидивист – има 93 дела и 12 присъди за престъпления от общ характер.

Родителите на погубените деца непрестанно сигнализираха институциите, че докато е издирван, Хуриет публикува снимки в профила си във Фейсбук, от които е очевидно, че се намира в Германия.

 

- реклама -