трафик на мигранти организирана група каналджий акция

Задържаха трафиканти на бежанци

Задържаха организирана група за трафик на бежанци от Турция към Европа

При акция на криминалисти на ГДНП, ОДМВР – Кюстендил, и служители на ДАНС е задържана организирана група за трафик на бежанци от Турция към Европа.

Срещу трима жители на Кюстендил – двама мъже и жена, е образувано досъдебно производство по чл. 281 от НК; По същото време в Кюстендил е задържан и 46-годишен мъж, съпричастен към престъпната дейност, съобщиха от МВР.

Операцията в Бургас и Кюстендил

Вчера на обяд, на бургаската улица «Стефан Стамболов», бил спрян за проверка микробус «Ивеко 35 С 10» със софийска регистрация, управляван от 49-годишната М.К. от Кюстендил. В товарния отсек на микробуса били открили 32-ма чужди граждани, сред които жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак.

Малко по-късно на кръговото кръстовище на бул. «Стефан Стамболов» и ул. «Транспортна», бил засечен лек автомобил «Хюндай Гетц», с кюстендилска регистрация, управляван от 33- годишния Д.В. от Кюстендил, а на бензиностанция на изхода на Бургас – посока София, служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Рено Туинго», шофиран от 38- годишния Д.А., също от Кюстендил.

В хода на работата е установено, че двамата шофьори на леки автомобили са съпровождали микробуса, в който пътували нелегално преминалите границата на България чужденци.

По същото време в Кюстендил криминалисти, работещи по това разследване, са задържали и 46-годишния И.М., който е съпричастен към дейността на групата.

М.К., Д.В. и Д.А. са задържани за срок от 24 часа, като спрямо тях е образувано досъдебно производство за каналджийство. Чуждите граждани са отведени в сектор «Миграция» към ОДМВР – Бургас, а оттам ще бъдат настанени в специализиран център.

- реклама -