Янек
сн. БГНЕС

Задържаха сина на Каплата заради увреждане на автомобила на изчезналия Янек

20-годишен дупничанин е задържан вчера с постановление на наблюдаващ прокурор за 72 часа за повреждане на чужда собственост – повреждане на МПС, съобщиха от ОД МВР-Кюстендил.

Задържаният е син на Васил Капланов, който вече трети месец е в следствения арест в Кюстендил по обвинение в заплаха за убийство. „Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Дупница продължава“, уточняват от полицията.

Капланов-младши е задържан като заподозрян за увреждане личния автомобил на изчезналият на 31 юли Янек Миланов от Дупница.

За последно той е видян на 31 юли да се качва в джипа на Капланов на път за с. Крайници.

Автомобилът на Янек Миланов е увреден-надраскан и със запушен ауспих, докато той е бил във Франция. Мъжът изчезна при посещението си в Дупница, след като поискал среща с Капланов, за да му обясни, че връзката с жена му е приключила.

Тялото на Янек бе търсено в яз. Дяково, водоемите край Дупница, както и край с. Крайници. Масовите претърсвания започнаха след намесата на Главния прокурор Иван Гешев, но до този момент няма развитие.

На 9 септември, при вторият протест с искането оставката на шефа на РПУ-Дупница Борислав Динев, той каза: „Започнете тази дата, виновният за изчезването на Янек Миланов е в ареста“.

- реклама -