дрога

Задържаха огромно количество хероин и амфетамини за над 5.5 млн. лева – СНИМКИ

Над 46 кг хероин и 13 кг амфетамини са иззети при специализирана операция, проведена на териториите на Хасково и Благоевград, под ръководството на прокуратурата.

Спецакцията е осъществена вчера по обяд на територията на Хасково след  оперативна информация, подадена от криминалисти на ОДМВР-Благоевград. След няколко месечно разследване, те стигнали до данни за наличието на наркотика в Хасково.

В хода на предприетите под ръководството на прокуратурата действия е проверен гараж в жилищния квартал „Орфей“. На място са установени двама мъже – на 46г. и 47г., както и  пакети с кафяво прахообразно вещество с тегло 46,520 кг.

Установено е, че високорисковата дрога е била пренесена от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, укрита в 10 топа плат

Стойността му по цени на съдебната система е за над 5,5 млн. лева. По думите на ст. Комисар Цанков,  двамата задържани са създали условия за придобиване и пренасяне на хероина до България и до последващото му разпространение.

Мъжете са с криминално минало, разпитани са и са им повдигнати обвинения. С постановление на Окръжна прокуратура им е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа по образуваното досъдебно производство. Държавният обвинител уточни, че за това престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 до 300 хиляди лева.

В рамките на операцията са извършени и процесуално- следствени действия в благоевградското с. Тополница, където са  задържани 5-ма мъже с 13 кг амфетамин и 46 грама хероин, уточни ст. комисар Николай Хаджиев.

Работата по документиране на престъпната дейност продължава. Разследването работи и по посока събиране на доказателства за евентуална съпричастност и на други лица към извършеното престъпление.

- реклама -