Гурково

Задържаха нападателя на баба Иванка от Гурково

Полицията задържа 39-годишния извършител на грабеж в гр. Гурково, при който беше бита и ограбена 83-годишната баба Иванка.

Активното разследване на криминалистите от РУ-Казанлък и колегите им от ОДМВР-Стара Загора е започнало веднага след подадения сигнал за престъплението на 20 януари, около 23.30 часа.

Пристигналият на адреса полицейски екип е извършил оглед на мястото, а в разговора си с жертвата е получил и по-точен ориентир за профила на извършителя.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия и ежедневна превантивна работа с криминалния контингент, два часа по-късно криминалистите се насочили към заподозрения извършител на престъплението– 39-годишен местен жител. Той бил установен в дома му, а при разпита е направил пълни самопризнания и върнал отнетите вещи. Мъжът е с множество криминални прояви, с 10 присъди за кражби, част от които – ефективни, уточняват от МВР.

Окръжната прокуратура в Стара Загора му е повдигнала обвинение за грабеж в условията на опасен рецидив и е удължила мярката му за задържане до 72 часа.

Работата по документирането на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

- реклама -