цигари, Митници, контрабанда
снимка: Агенция "Митници"

Задържаха над 500 000 къса контрабандни цигари в турски ТИР на границата (СНИМКИ+ВИДЕО)

Митническите служители от Бургас откриха голямо количество контрабандни цигари, скрити в дървени пана, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

На 27.09.2021 г., около 20.50 часа, на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. В превозното средство, управлявано от турски гражданин е пътувал и негов сънародник като втори шофьор. Те представят пред митническите служители документи за превозвания товар – опаковъчно фолио и три палета с дървени пана от Турция за Великобритания.

цигари, Митници, контрабанда
снимка: Агенция „Митници“

По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товара са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол инспекторите откриват в легално описаната стока- дървени пана за стена, укрити 25 480 кутии / 509 600 къса/ цигари от различни марки без акцизен бандерол.

цигари, Митници, контрабанда
снимка: Агенция „Митници“

Според експертизата на вещото лице иззетите контрабандни стоки са на обща стойност 154 059 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

От началото на месец септември до момента при митнически проверки на МП Капитан Андреево са задържани близо 70 000 кутии /1 400 000 къса/ нелегални цигари.

- реклама -