арест, полицаи, отвличане, хазартен бос
сн. БГНЕС, архив

Задържаха мними полицаи, опитали да отвлекат хазартен бос във Враца

Мними полицаи бяха задържани при акция на МВР във Враца. Те се престорили на служители на реда и опитали да отвлекат местен хазартен бос.

Операцията е проведена от криминалисти на ГДГП и ОДМВР-Враца, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Враца

В резултат на активни оперативни действия и осъществена координация са установени двама от нападателите на 49- годишен врачанин.

Досъдебното производство по случая е било образувано в деня на получен сигнал за нападение на телефон 112.
Вечерта на 20.07.2021 г., на ул. „Димитраки Хаджитошев“ в гр. Враца, мъжът бил спрян от четирима маскирани, представили се за служители от състава на Министерството на вътрешните работи. Те му нанесли електрошоков удара в областта на гърдите, а по- нататъшните им намерения били осуетени поради намеса на свидетел на случващото се.

Незабавно след сигнала стартирали опретивните действия, в рамките на които били събрани доказателства за самоличността на двама от нападателите – на 30 и 27 години.
Извършени са претърсвания на няколко адреса в различни градове на страната. Иззети са вещи, относими към предмета на делото. Назначени са експертизи.
Днес, с постановление на наблюдаващия прокурор,в обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата. Те са привлечени към наказателна отговорност за опит за отвличане. Извършеното от тях деяние е квалифицирано по чл. 142, ал. 2, т. 1, 2 и 6, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Продължават активни действия по установяване самоличността на останалите лица, съпричастни към извършеното престъпление.

- реклама -