Мали полиция Сан Франциско стрелба ранени

Задържаха мъж в Барселона, взел заложница в консулството на Мали

Полицията в Барселона задържа мъж, взел заложница в сградата на почетното консулство на Мали в града. Това предава РИА Новости, като се позовава на съобщение от каталунските правоохранителни органи, публикувано в Туитър.

Заложническата криза е възникнала около 15 часа местно време, когато мъж, гражданин на Мали, е влязал в сградата и е взел за заложница жената на почетния консул на африканската страна.

Представители на полицията са водили преговори с него в продължение на няколко часа. По-рано тази бе съобщено, че мъжът не е въоръжен. Жената, взета за заложница, също не е пострадала.

„Той искаше да му бъдат дадени необходимите документи, за да може да напусне Испания“, каза говорител на националната полиция.

Мъжът, който е извършвал дребни престъпления в Испания, не можел заради тях да напусна страната. Говорителят не уточни какви са били закононарушенията на похитителя.

След преговори с мъжа, който е бил спокоен и невъоръжен, полицаите са влезли в сградата на консулството, освободили са жената на почетния консул и са задържали похитителя.

- реклама -