Задържаха клошар за пожара в бившето кино „Възраждане“

Сигналът за пожара бе подаден вчера около 7 часа

Задържаха клошар за пожара в бившето кино „Възраждане“. Това потвъридха от СДВР за NOVA.

Мъжът е на 53 години и е водил скитнически начин на живот. Той е установен на мястото на инцидента. Все още се проверява дали става дума за инцидент предизвикан неволно или за умишлени действия. Продължават и разпитите по случая.

Сигналът за пожара бе подаден вчера около 7 часа. Изпратени бяха 8 противопожарни автомобила, които потушиха огъня, избухнал в покривната част. Няма данни за пострадали.

Столична община ще укрепи и възстанови обгорената сграда, ако собственикът ѝ не го направи. Наложена му е глоба от 200 000 лева, но тя може да бъде обжалвана, каза районният кмет Савина Савова:

„Ако собственикът не изпълни това предписание в сроковете, които са му дадени, Столична община за своя сметка ще възложи изработването на проект, който проект ще бъде предложен на собственика да го изпълни и ако той не го изпълни, отново Столична община със свои средства ще предприеме възстановителни, укрепителни и заздравителни дейности по отношение на сградата“, обясни кметът на столичния район „Възраждане“.

Източник: БНР

- реклама -