Задържан е извършителя на убийството в Стара Загора, причината е спор за пари

Задържан е извършителят на убийството в Стара Загора в офис на фирма за бързи кредити.

На брифинг тази сутрин на Дичо Атанасов – окръжен прокурор на Стара Загора и комисар Валентин Георгиев- началник отдел разследване ОД на МВР – Стара Загора, стана ясно, че убитият и задържаният са се познавали, между тях е възникнал спор за пари. Задържаният е имал законно притежавано оръжие.

Около 19 ч. снощи мъж бе убит в центъра на Стара Загора в офис за бързи кредити и заложна къща. Загиналият е на 40 години и е бил криминално проявен.

При стрелбата в помещението на оживеният булевард „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора няма други пострадали. Освен убития вътре са били и двамата собственици, като единият е стрелял по 37-годишния Станимир Иванов- Стамбето.

„Цялата нощ са провеждани оперативно-следствени действия. Разпитани са множество свидетели. Работата по случая продължава. Най-вероятно е възникнало скарване между лицата“, обясни комисар Валентин Георгиев началник отдел „Разследване“ в ОД на МВР Стара Загора.

Работи се по няколко версии, като основната е за възникнали финансови неуредици, коментира окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Убитият мъж е бил в договорни отношения със собственика на фирмата за бързи кредити, имал е криминално минало, лежал е и в затвора, след като през 2016 г. се беше барикадирал в апартамент в Стара Загора и замеряше с коктейли Молотов служители на реда.

Стрелецът все още не е дал показания, задържан е за 72 часа по искане на прокуратурата, уточни окръжният прокурор Дичо Атанасов.

- реклама -