Задържаха го! 18-годишен е шофьорът, убил жена на пешеходна пътека в Пловдив

Полицията задържа шофьорa, който блъсна и уби 61-годишна жена на пешеходна пътека по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Шофьорът е на 18 години и е с адресна регистрация в град Стамболийски. Той се казва Асен и е абитуриент. Асен е имал шофьорска книжка. Наложена му е 24-часова мярка за задържане. Образувано е досъдебно производство. Бяха проведени многобройни оперативни действия, за да бъде установена самоличността на избягалия шофьор и той да бъде открит. Единствената следа на мястото на инцидента бе огледало от тъмен автомобил.

Бил е намерен джипът тойота, с който е станало престъплението. Той е бил открит между моста на Герджика и хотел Марица. Очаква се следобед прокуратурата да повдигне обвинение на Асен за това, че е блъснал жената на пешеходна пътека и е избягал.

Тежкият пътен инцидент е станал малко преди 21.00 часа на 13 април на пешеходната пътека на бул. „Шести септември“ в посока Гребната база. След като е блъснал пешеходката, шофьорът е избягал. Пристигналите на място екипи на полицията и Бърза помощ са констатирали смъртта на 61-годишната жена.

„В конкретния случай има две утежняващи вината обстоятелства: престъплението е извършено на пешеходна пътека, а извършителят е избягал от мястото. Той е установен след активни издирвателни мероприятия, като първо от северната страна на бул. „Марица“ е бил намерен автомобилът. На пръв поглед липсващите от автомобила части са съвпаднали с намерените на мястото на престъплението. Експертиза ще установи дали тези части са от същия автомобил“, обясни прокурор Андреева.

По думите й, извършителят не е бил сам в колата във въпросната вечер

Иззети са записи от камери, които ще бъдат гледани. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е от 3 до 15 години лишаване от свобода, както и лишаване от право на управление на моторно превозно средство. Галина Андреева допълни, че извършителят има шофьорска книжка, но отскоро.

- реклама -