Задържаха четирима за нападението над полицаи в Сливен

сода каустик микробус, теснолинейка, Велинград

Районна прокуратура – Сливен задържа за 72 часа четрима души заради снощното нападение на полицаи в града.

Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. са обвинени за това, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на РУ –МВР- Сливен, изпълняващи задължение по опазване на обществения ред.

Униформените се отзовали на сигнал за висока музика малко след 22 часа снощи

При пристигането си униформените заварили група от лица, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания и да предоставят документите си за самоличност.

Насъбралата се тълпа оказала яростна съпротива. При инцидента леко са пострадали трима от полицейските служители. Двама от тях са прегледани в болнично заведение и освободени, а един – оставен за наблюдение.

Според прокуратурата деянието се отличава с изключителна дързост и цинизъм- замеряли полицаите с различни предмети – чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни, приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите, отправяли обидни реплики към полицейските служители.

Младен Маринов: МВР не толерира нападения над журналисти и полицаи

Предстои в следващите дни Районна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“.