метро

Задържаха българин за блъснатата в берлинското метро жена – ВИДЕО

Изненадащо се оказа, че българин е бил арестуван заради случая с блъснатата в гръб млада жена в метрото в Берлин. Историята стана популярна, след като бе разпространена из социалните медии от милиони европейци. Нашенецът е бил разпитан и по-късно освободен, като на този етап германската полиция отказва да назове името му.
Така и не стана ясно, с какво младата германка е предизвикала агресията на група мъже, но един от тях я рита в гръб докато жената слиза по стълбите към перона.

Момичето прелита с главата надолу осем стъпала и си чупи ръка при падането.

Вижте видеото, запечатало ужасяващото нападение:

https://www.youtube.com/watch?v=MTDpJ2hOUIE

Кой е българинът?

Според информация на „24 часа“, един от младежите наблюдаващи безучастно случващото се е българин. Става въпрос за момчето, което изостава от групата за да вдигне от земята паднала бутилка бира и отминава нататък, без да помогне.
Той е бил идентифициран и задържан след показания на граждани, съобщиха от полицията. Не живее в Берлин, не е ясно къде е адресната му регистрация. Не се съобщава засега и дали останалите трима от групата, атакувала момичето, също са българи.
„В интерес на следствието е да не даваме гласност на това, което задържаният е разказал пред полицията“, казват оттам. Не е ясно и дали той се познава с извършителя отдавна.

Дават 10 хиляди евро за главата на нападателя

Според информация на в. „Билд“ самият той вече е в чужбина. Първоначално имаше слухове, че блъснатата жена е сирийка и затова е атакувана, но полицията отрече това. Момичето е германка. Чужди медии съобщиха за случая, наричайки нападателите бежанци, но и това не бе потвърдено.
- реклама -