Пазарджик

Задържаха 18 годишен за побоя на лекарката в Пазарджик

18-годишен младеж е задържан в полицията в Пазарджик побоя над лекарката и охранителя в Спешното отделение на местната болница.
Д-р Гергана Анчева е настанена в неврохирургията на болницата, заради сериозните травми, които е получила на главата.
Нападателят е Димитър Костадинов от беловското село Момина Клисура, който е дошъл в болницата с тежко ранен в катастрофа свой братовчед вчера следобед. С него са били баща му и чичо му.
„Нападна ме в гръб. Неочаквано, още преди да успеем да окажем помощ на ранения без по какъвто и да е начин да го предизвиквам“, разказа пострадалата лекарка. Тя била ударена от нападателя в тила, след което паднала и получила още един удар и ритници.
Напрежението ескалирало, когато д-р Анчева помолила младежа да помогне да прехвърлят ранения от линейката, с която бил докаран. Тогава той започнал да псува и да настоява за незабавното явяване на хирург. Охранителят, който се опитал да се намеси бил нападнат от бащата и чичото на Димитър.

Опит за потулване на истината

Според колеги на пребитата лекарка, 18-годишния нападател бил кандидат за работа в полицията, а баща му е пожарникар. Те се опитали да окажат натиск над директора на болницата за потулване на случая. Д-р Васил Вълчев не отрече тази информация.

Арестът на Димитър Костадинов е удължен от прокуратурата на 72часа. Срещу него е повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда по хулигански подбуди.

Протест в болницата

Лекарката е със силни болки в главата, световъртеж и повръщане. Има и проблеми със слуха след побоя.

Преди обяд днес над 50 лекари, медицински сестри и болничен персонал излязоха на спонтанен протест под надслов „Не на агресията“ пред отделението по Спешна помощ.

Те настояха държавата най-сетне да се намеси и да спре агресията и нападенията над медицински лица при изпълнението на служебния им дълг. Протестиращите поискаха и справедливо наказание за нападателите над колежката им.

източник: 24 часа

- реклама -