гора

Задържаха 15 иракчани при проверка на кола край Царево

Полицията задържа 15 иракчани при проверка на кола край Царево, съобщиха от ОДМВР – Бургас.

Вчера около 20.30 ч. на около 2 километра от Царево в посока с. Лозенец , служители от Районното управление – Царево спрели за проверка лек автомобил, със старозагорска регистрация. Шофьор е 23-годишният Д. Х. от Чирпан. В купето на автомобила са намерени 15 души без документи, нелегално преминали границата на България. Задържаните са се самоопределили като граждани на Ирак.

Водачът на автомобила – Д. Х., както и петима от нелегално преминалите са отведени и задържани в Районно управление – Царево за срок от едно денонощие.

Останалите 11 човека са отведени и задържани в ГПУ – Царево за срок от 24 часа.
Спрямо българския гражданин е образувано бързо полицейско производство за каналджийство.

Нелегално преминалите ще бъдат настанени в специализиран център.

С новите 15 нелегално преминали, броят на задържаните от полицейските служители на ОДМВР – Бургас мигранти само за два дни нараства до 52. Образувани са три бързи полицейски производства за каналджийство.

От ОДМВР – Бургас припомнят, че два дни по-рано бургаските полицейски служители от Второ и Пето Районно управление – Бургас задържаха микробус, със софийска регистрация, управляван от 49-годишната М. К. от Кюстендил, превозващ 32-ма чужди граждани, сред които жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак. Задържани бяха и двама мъже – на 33 и 38 години, и двамата от Кюстендил, които с леки автомобили, ескортираха микробуса с нелегално преминалите границата на България.

- реклама -