Забраниха песните на Майкъл Джаксън в Австралия и Нова Зеландия

Радиостанции в Австралия и Нова Зеландия отказват да пускат музиката на Майкъл Джаксън. Причината- новите обвинения за сексуално насилие над деца.

Радиостанция Нова ентъртейнмънт в Сидни стана последната, която спря песните на „Краля на попа” като реакция на общественото мнение.

Наскоро излезе документален американски филм, в който двама мъже обвиняват Джаксън, че ги е насилвал в продължение на години.

„В светлината на случилото се Смуут ФМ в момента няма да излъчва песни на Майкъл Джаксън”, съобщи програмния директор на радиото Паул Джаксън.

В Нова Зеландия вече почти не могат да се чуят песни на звездата по радиото. Двете големи радиостанции Медиа Уърк и НЗМЕ спряха да пускат негови песни.

Двете компании доминират на пазара на частните радиа.

„Ние не сме решили дали Майкъл Джаксън е виновен по обвинения за педофилия. Ние просто искаме да сме сигурни, че нашите радиостанции пускат музиката, която хората искат да чуят”. Това заяви програмния директор на Медиа Уърк.

В неделя се появи документален филм на HBO, който задава дълго задавания въпрос за отношението на Джаксън с децата.

В него двама мъже Уейд Робсън и Джеймс Сафчук казват, че Джаксън ги е насилвал сексуално, когато са били на 7 и 10 годишна възраст.

Такива слухове имаше през целия живот на „Краля на попа”, но така и не бяха събрани доказателства, за повдигане на обвинение.

- реклама -