Заболяваемостта расте: 8 области светнаха в жълто

8 области в страната вече са в жълтата зона с над 100 заразени с COVID-19 на 100 хиляди души на двуседмична база, пише Dariknews.bg.

Това са Бургас, Варна, Враца, Добрич, Перник, София-град, София област и Ямбол.

В понеделник 14-дневната заболеваемост от коронавируса достигна 117.08 на 100 хиляди.

Промяна има и в картата на епидемичната обстановка по региони. Западният регион 1 в неделя влезе в зеления I етап. Той обхваща областите Видин, Монтана, Враца, София-град, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград.

I  етап от Плана за развитие на пандемията предвижда разширяване на обхвата на обекти и дейности, спрямо които са въведени противоепидемични мерки, контролиране спазването на мерки, създаване на организация за контрол и наблюдение на мерките. В сферата на образованието също са заложени конкретни мерки: Изследване за COVID-19 с бързи антигенни тестове веднъж седмично на учениците и на педагогическия и непедагогическия персонал. Преустановява се провеждането на организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др.

- реклама -