Заблуден куршум едва не уби майка с 1-годишно дете

Младо семейство от Бургас се е разминало на косъм от огромна трагедия, след като заблуден куршум от ловна пушка е уцелил терасата на жилището им на ул.“Македония“ в новогодишната нощ.

За случая разказа потърпевшата Диана Станчева пред Нова телевизия. От полицията потвърдиха за инцидента пред „24 часа“, като уточниха, че се извършва разследване.

Точно в полунощ на Нова година семейството, заедно с едногодишното си дете, излязло на терасата, за да гледа фойерверките. Според Диана Станчева тя интуитивно усетила, че трябва да прибере детето. Секунди след като влезли в стаята, чули силен шум от счупени стъкла. Уплашените бургазлии позвънили на тел.112 и на място пристигнал полицейски патрул. Униформените открили куршум на терасата на сем. Станчеви. Веднага е започнало разследване на инцидента.

„Образувана е преписка, назначена е експертиза, която да установи калибърът на намерения куршум. Вече е установена самоличността на всички ловци, които живеят в близост до мястото на инцидента. Оръжията им са иззети, за да се установи дали е стреляно с някое от тях“, каза пред наш репортер говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.

- реклама -