За втори път в историята: Оскарите остават без водещ

Оскарите са готови да се впуснат в едно от най-радикалните си откривания в дългата история на шоуто. За първи път от близо три десетилетия най-значимата филмова вечер ще бъде без домакин.

Според Върайати най-важното филмово събитие в света, което ще се проведе на 24 февруари, ще бъде представлявано от филмови звезди.

Кевин Харт отказа предложената му възможност, след като публично се появиха негови обидни туитове.

Оскарите досега са били без водещ само през 1989 година.

Продуцентите ще изберат сред А-отбора на Холивуд личности, които ще представят различните сегменти, вместо да разчитат на едно име да оригиналничи в монолог, изпълнен със захапки на Тръмп. Продуцентите и Академията за филмово изкуство и наука – групата зад Оскарите, се опитват да подберат тези сред най-големите таланти, които ще вземат участие в телевизионното излъчване, от което ни делят само шест седмици – на 24 февруари – в Долби Тиатър в Холивуд.

Продуцентите на шоуто ще се фокусират върху звездни скечове в една силна за музикалните филми година, благодарение на вероятно номинираните Лейди Гага, Доли Партън и Кендрик Ламар, като може би сред тях ще бъде и един от звездния състав на водещите.

Телевизионното излъчване на Оскарите мина без водещ точно преди 30 години.

Това предаване се помни с позор: продуцентът Алън Кар и режисьорът Джеф Марголис представиха 11-минутен музикален номер, за да открият шоуто вместо хост-монолог.

Има и години с препълнен списък от имена, поделящи си задълженията, както през 1958 г., когато Боб Хоуп, Джак Лемън, Розалинд Ръсел и Доналд Дък (да, точно той) са сред водещите. През 1973 г. Карол Бърнет, Майкъл Кейн, Чарлтън Хестън и Рок Хъдсън си поделят ролята. За последен път повече от трима водещи се изявиха през 1987 г., когато на сцената излязоха Чеви Чейс, Голди Хоун и Пол “Дънди крокодила” Хоган. Последният път, когато повече от един човек е домакин, беше през 2011 г., годината на Джеймс Франко и Ан Хатауей. „Всички си спомняме как мина това“, пише Върайати.

Добрата новина е, че ключовите промени в тазгодишната церемония са минимизирали ролята на домакина. Новият стил и темпото на водещите ще изискват по-малко време.

Това е доста удобно за продукцията, затънала в това много противоречия и несигурност. Академията положи основите за преразглеждане с цел множество промени, обявени миналото лято (сред тях: окончателно съкращаване на шоуто до три часа и премахване на по-малко значимите категории награди – редактор и звук – от шоуто на живо, като вместо това ще излизат в общия клип- пакет в края на предаването).

Въпросите за качеството и релевантността на Оскарите бяха повдигнати, след като миналогодишните рейтинги достигнаха най-ниското си ниво, което представлява спад от близо 19% до 26,5 милиона зрители.

- реклама -