молове
сн. БГНЕС

За втори ден: Задимяване вдигна на крак столичен мол (Обновена + Снимки)

За втори ден: Задимяване вдигна на крак столичен мол. Първоначално бе съобщено, че клиентите и се евакуират, но до масово такова в крайна сметка не се е стигнало. На мястото веднага са изпратени няколко коли на пожарната и две линейки. Оказало се, че димът идва от запалени боклуци на етажа на паркинга, като плаците веднага били потушени, съобщава bTV.

Димът бил от административната част на сградата. Пламнали пластмаси и кашони. Заради пушека някои от служителите се евакуирали. Пламъците били погасени бързо, а сградата вече се отдимява. При инцидента няма пострадали.

Инцидентът идва само ден след като вчера сигнал за бомба евакуира след 19 часа същия столичен мол. На мястото са пристигнали пожарна, линейка и няколко патрулки. Вчера от управата на мола призоваха посетителите да запазят спокойствие и да напуснат сградата през аварийните изходи. Стотици посетители стояха пред входовете на търговския център.

Междувременно стана ясно, че мобилният телефон, от който е направено обаждането до телефон 112, е локализиран на територията на плевенско село. Служители на ОДМВР – Плевен вече са задържали двама мъже, които са признали за деянието. С полицейска заповед те ще останат в ареста за срок до 24 часа. Иззети са мобилно устройство и симкарта.

Вижте още:

- реклама -