За свежест и здраве: 5 пролетни суперхрани

За свежест и здраве: 5 пролетни суперхрани. Пролетта е чудесно време да почистите зимната си диета и да добавите още живи оцветени храни,

които растат по това време на годината.

Някои може да нарекат тези храни като суперхрани, защото са с високо съдържание на витамини, минерали и антиоксиданти.

Ако сте готови да ядете прохлада

тази пролет, докато запазвате здравето си, започнете с включването на тези сезонни храни във вашата диета.

Ето и 5-е Храни за пролетта

Артишокът:

Артишокът е страхотно за поддържане здравето на черния дроб и жлъчния мехур, тъй като те подпомагат поддържането на антиоксидантните нива. Можете да издърпате восъчното покритие от листата и да консумирате сърцето, което е по-меко.

Цвекло:

Друга чудесна храна за здрав черен дроб, цвекло е доказано, че съдържа мощни съединения, които спомагат за поддържане на детоксикацията на черния дроб заедно с намаляване на възпалението в тялото

Костна бульон:

Може да не искате да консумирате бульон, когато времето е по-топло, но това е суперхрана сам по себе си и може да продължи да ви помага да поддържате здравето си през пролетта.

Гъби:

Гъбите всъщност са опаковани с хранителни вещества, които поддържат здравето на щитовидната жлеза, храносмилането и детоксикацията. Най-хубавата част е, че има толкова голямо разнообразие от гъби, които сме сигурни, че ще можете да намерите тази, която ви харесва.

Сирене „Гуда“:

Изглежда малко пресни, за да бъде супер храна. напълнен с витамин К2, който е майсторски витамин, който играе роля в почти всяка телесна функция. Дори не е нужно да консумирате толкова много gouda, за да получите достатъчно количество витамин К2 – достатъчно е да стените, за да увеличите нивата си Тези храни могат да се консумират по няколко различни начина и дори в комбинация помежду си, които означава, че няма да се отегчите да ядете сезонно

- реклама -