Снимка: pixabay.com

Джин за закуска – възможно ли е това?

Джин за закуска? Може, вече пуснаха на пазара алкохолно кисело мляко

Продуктът обаче все още не може да бъде възприет от потребителите

Експертите обаче не се отказват и вече обмислят как да създадат още храни, в които да включат джина като съставка. Сред предложенията са дори риба с алкохолната напитка.

Подготвят джин сьомга, ароматизирани пуканки, сладкиши, сладолед с джин и тоник, сосове.

Според експериментаторите това е важна стъпка, която може да накара готвачите да използват джина, за да подобрят вкусовите качества на приготвяните от тях храни. Дори може да се издадат рецептурници, а хората да се вдъхновят от новите усещания. А търговците смятат, че ароматизираната храна ще се продава като топъл хляб.

- реклама -