За последно преди изборите БСП и ГЕРБ се скараха за купуване на гласове

За последно преди деня за размисъл утре БСП и ГЕРБ се скараха на тема купуване на гласове и чий кандидат за президент е заслужава да спечели.

5157133Тон даде левицата, чиито говорител Желю Бойчев обвини управляващите, че са активирали схеми на контролиран и корпоративен вот за да спечелят балотажа в неделя. На много места в страната е имало натиск върху ръководствата на ВиК дружествата да агитират служителите да гласуват за ГЕРБ, същото важало за директори на училища и детски градини. В малките населени места пък кметовете заплашвали, че ако правителството падне ще спре еврофинансирането, твърди Бойчев.

 „Шефът на ВиК – Ябланица не се е справил добре на първия тур със задачата, която му е била поставена и затова вече е уволнен. Вече е направен инструктаж на футболния отбор „Нефтохимик“, че ще спре да се финансира, ако Цачева загуби изборите.“

ГЕРБ: Лъжете, очаквахме повече от вас

5157392

От ГЕРБ мигновено реагираха на обвиненията, отричайки ги напълно. И подчертаха, че дори БСП са си признали, че нямат доказателства за твърденията си. „Може ли отговорен политик и народен представител да излезе и да говори неща, които самият той не е проверил“, запита депутат от управляващата партия.

Александър Ненков: „Аз очаквах повече от жалкия опит на ръководството на БСП и щаба на Радев с много евтини трикове, на които сме свидетели в последните години, да търсят страх и насаждането в обществото на това, че отново има манипулации и рекетиране на българските граждани“

ГЕРБ заподозряха левицата, че готви нещо по-голямо, което ще гръмне в оставащото време до изборите. Управляващите критикуваха и представянето на ген. Румен Радев на снощния дебат, на който по думите им е станало ясно, че той „не е подготвен за тази институция“.

МРРБ: Не клеветете ВиК дружествата

От министерството на регионалното развитие и благоустройството също изялзоха със собствена позиция, в която категорично възразяват срещу „клеветническите твърдения на народни представители от БСП за оказван натиск от страна на директори на ВиК дружества в страната за гласуване в полза на ГЕРБ“.

„Още по-нелепи са твърденията за заплахи от страна на директорите на дружествата за спиране на европейското финансиране за реформата в сектора. То не зависи от тях, поради което няма как да бъде „пускано“ или „спирано“, заявяват от МРРБ.

Някои директори на ВиК дружества също изпратиха протестни опровержения.

Сигнал за корпоративен вот от БСП- Пловдив

Заплата и половина върху основното си възнаграждение са получили за октомври служителите в НЕК ЕАД ВЕЦ, сигнализират от градската организация на БСП в Пловдив-като доказателство те прилагат фиш за заплата за месец октомври на служител в структурата, която се ръководи от общинския съветник от ГЕРБ Веселин Маневски.

В конкретния случай при заплата от 1150 лева, допълнителното възнаграждение в графа ФРЗ е 1645. Според експерти, подобни начисления се правят в края на годината и то при много добро финансово състояние на съответното предприятие.

Да се изплащат подобни премии през октомври е необичайно и, според подателите на сигнала, прилича на целенасочено финансово стимулиране в навечерието на президентския вот. Още повече, че НЕК ЕАД е в тежко финансово състояние, с огромни задължения, които се плащат от българските граждани през цената на тока. От БСП- Пловдив питат- кой, как и защо точно в навечерието на президентските избори решава да плаща допълнителни заплати?

- реклама -