За половин година Германия е екстрадирала 14 000 мигранти

Германия екстрадира все повече мигранти. През първото полугодие на 2016 г. Германия е предотвратила влизането на 13 000 мигранти и е екстрадирала още толкова. Това е повече, отколкото за цялата 2015 г. Програмата за репатриция на чужденци се е активизирала, отбелязва „Нойе Оснабрюкер Цайтунг“.

Мнозинството от тези, на които е отказано правото да останат във Федералната република през миналата 2015 г. – почти 11 000 души, са се опитали да влязат в страната от Австрия. Става дума за афганистанци, иракчани и сирийци.

Броят на екстрадираните мигранти от Германия е нараснал. За първото полугодие са екстрадирани почти 14 000 души, а за цялата 2015 г. броят на изгонените е около 21 000.

Две трети от екстрадираните са граждани на западнобалканските страни

75% от екстрадираните от Германия през текущата година са граждани на западнобалканските страни, само 5% – жители на страните от Северна Африка, внесени от германското правителство в списъка с безопасни държави.

Най-голяма част от депортираните идват от федералните провинции Северен Рейн-Вестфалия, Баден-Вюртемберг и Бавария.

Над 30 000 мигранти са се възползвали от федералните и регионални програми в подкрепа на репатрирането. Една трета от тях са албанци, а една десета – иракчани, една дванайсета – афганистанци.

- реклама -