За първи път македонски военни на парада за Гергьовден в София (ВИДЕО, СНИМКИ)

За първи път във военния парад на 6 май ще участва и представителен блок на армията на Република Македония. Денят на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, ще бъде отбелязан с военен парад в София, съобщиха от Министерството на отбраната.

Командващ парада е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Началото е в 10.00 ч. на 6 май 2018 г. на площад „Княз Александър I” в столицата. По традиция ще бъде открит от вертолет „Ми–17” на Военновъздушните сили, носещ националния флаг на Република България.

Във военния парад ще участват Гвардейският представителен духов оркестър с духовите оркестри на видовете въоръжени сили; знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената-светини и представителните блокове с бойните знамена на: Военна академия „Г. С. Раковски”, Националната гвардейска част, Националния военен университет „Васил Левски”, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 68-ма бригада „Специални сили” и Мобилната комуникационно-информационна система (КИС), подчинена на Съвместното командване на силите.

След представителните блокове на парада ще преминат в различни формации самолети и вертолети, които са на въоръжение във вертолетната, транспортната, учебната, щурмовата и изтребителната българска военна авиация.

На парада ще бъдат представени различни типове бойна техника, на въоръжение в Българската армия.

- реклама -