За първи път България ще има представител на Световната купа по паеля

За първи път България ще има представител на Световната купа по паеля

Българин е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света! Николай Тодоров – Ник се впуска в световната надпревара. На финала на World Paella Day Cup той ще трябва да представи своя авторска рецепта за паеля, по която вече работи. Гласуването е до 25 юни 2024 и може да го подкрепим, като гласуваме  ТУК . След  тази дата специално жури ще определи кои от претендентите са получили най-много гласове.

World Paella Day Cup e кулинарно световно първенство

за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на първенството е да популяризира паелята и да избере най-добрия майстор на вкусното и обичано испанско ястие.

В момента тече гласуването, което ще открои финалистите

– 44 кандидати от 25 страни се борят за 10-те места на финала, който ще се проведе на 20 септември 2024 във Валенсия. За подбора са изключително важни както националните гласове в подкрепа на всеки един от кандидатите, както и медийното отразяване и публичността на инициативата във всяка страна.

Българският претендент ще направи кулинарни демонстрации в София и Варна, съответно в събота и неделя.

Името на Николай Тодоров – Ник се свързва и с организирането на едни от най-мащабните кулинарни събития и фестивали в страната. Кулинарията е едно от хобитата му, а паелята е негова страст от години. Първата му среща с ястието е преди 25 години и до момента е сготвил стотици паели на събития от всякакъв мащаб.

 

- реклама -