За какво гласуваха политиците в София

По-голяма част от политиците упражниха правото си на глас. За какво гласуваха, вижте.

Премиерът Бойко Борисов упражни правото си на глас в 78 училище „Христо Смирненски“ в Банкя.

Гласувах за тези, които ще продължат да правят Южната дъга, Западната тангента, Северната дъга и последната част, която гражданите на Банкя могат да ползват. Гласувах за тези, които решиха кризата в боклука, тези, които построиха метрото. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Гласувах за тези, които направиха булевардите приветливи, нови. За тези гласувам аз, всичко останало сме го гледали преди 10 години. Хората сами решават съдбата си. Време е да отидеш да си дадеш гласа за тези, които смяташ, че ще управляват добре, призова Борисов.

Радев„Гласувам с очакването София да се развива като столица на страната. Като град в интерес на своите граждани, в който те живеят спокойно и сигурно, в който публичните средства се харчат прозрачно и ефективно, а обществените услуги са качествени и градоустройството е в хармония с природата. Призовавам българите да гласуват днес и да не оставят някой друг да определя бъдещето вместо тях. Само масовия вот може да обезмисли всякакви опити за манипулации на изборите.“ Toва заяви след като гласува за кмет на София президента Румен Радев.

 

Нинова„Гласувах за промяна на статуквото, за по-чиста, по-зелена и по-подредена София; за град, в който е гарантирана сигурността на всеки софиянец.“

Това заяви лидера на БСП Корнелия Нинова, която упражни правото си на глас в 48-ма секция в 25 ОУ „Петър Берон“ в столицата.

Кандидатът за кмет Йорданка Фандъкова упражни правото си на глас. Тя заяви, че е гласувала за града, който обича.

„Гласувах за това София да продължи да се развива. Виждам, че хората излизат, днес е чудесен ден, надявам се повече хора да упражнят своето право на глас. Все още София има нужда от много много работа“.

Гласувах за промяната, това е основната ми кауза в тази кампания. Промяна в модеа на управление на София, – както искаме чист и прозрачен въздух, така искаме и чисто и прозрачно управление, затова гласувах за промяна в модела на управление, съобщи кандидатът за кмет Мая Манолова, след като гласува в столицата.

„Гласувах за София с грижа за хората, за младите, за децата, за възрастните; за по-добър живот на всички, а не само на малка група приближени. Гласувах за това София да бъде подредена и модерна европейска столица“, допълни Манолова.

ДжамбазкиГласувах за чист и подреден град, без незаконно строителство, град с чист въздух, и с транспорт, който да има свързаност между кварталите. Да има ред и сигурност, да има общинска полиция. Това заяви кандидат-кмета на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки. Той пусна гласа си в 1-ва секция в 66 СУ „Филип Станиславов“ в „Овча купел“.

Кандидатът за кмет на София Борислав Игнатов гласува в столичното 163-о училище в „Дружба“.

След като упражни правото си на вот, Игнатов заяви, че гласува за силен, принципен и подготвен кмет, и общински съвет.

„Гласувах за София на нова скорост, която да се сравнява с всички други европейски столици. Гласувах за София, в която децата са приоритет“, каза Игнатов. Според него в момента на града липсва скорост и съвременно управление.

 

- реклама -