За ден и половина: Над 15 000 подписа срещу задължителния машинен вот

Над 15 000 подписа вече са събрани в стартиралата преди ден и половина националната подписка срещу задължителния машинен вот. Това съобщава Труд.

Онлайн може да се гласува от петък по обед. Данните са от снощи, събота. Тоест бройката е събрана в рамките само на ден и половина.

Отделно хиляди са се подписали във фейсбук профилите на членовете на Инициативния комитет. Техните данни тепърва ще бъдат обобщени и включени в общия списък.

От вчера доброволци в цялата страна събират подписи и физически. Това става върху специално изработени бланки, където се попълват трите имена, годината на раждане и рожденото място на участника.

Вчера подписите си положиха лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, кметът на Кюстендил Петър Паунов. А също математикът и социолог проф. Михаил Константинов и евродепутатът от ГЕРБ Асим Ахмедов.

Инициативният комитет ще даде брифинг в сряда в БТА, където ще представи временни данни от гласуването. То ще тече в рамките само на две седмици. След това пълният списък с участниците ще бъде връчен на председателя на Народното събрание и лидерите на парламентарните групи.

В електронната подписка може да се гласува тук.

За да участвате в гласуването са нужни три имена, година на раждане и рождено място.

Инициативен комитет с подписка срещу задължителното гласуване с машини

- реклама -