най-скандалните реплики

Най-скандалните реплики на политиците през 2018 г.

2018 г. беше наситена с много сътресения и конфликти в политиката. Кои обаче са най-скандалните реплики, с които ще запомним годината, и кои политици могат да бъдат „отличени“ за речта си – вижте част от „бисерите“ на народните избранници през годината.

Валери Симеонов – категоричният лидер

Без съмнение, политикът, за когото максимата „Език мой, враг мой!“ се превърна в абсолютна истина, беше Валери Симеонов, който дори се раздели с поста си заради скандално изказване.

„Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях“ – 19 октомви – вицепремиерът и съпредседател на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов говори пред партийната телевизия СКАТ за Закона за хората с увреждания. В резултат майките на деца с увреждания започнаха протест с искане на оставката на вицепремиера.

Симеонов вицепремиер хора с увреждания Национален съвет

„Дайте ми това МВР за 24 часа и ще видим дали ще има протести“ – 25 ноември –  Валери Симеонов говори пред колегата си от НФСБ Валентин Касабов за продължаващите протести в страната. В края на интервюто уточнява, че се шегува.

„Защо журналисти, динковци и всякаква паплач и гмеж се въртят там, а полицията ги гледа? Така не се опазват останалата част от животните в България“ – 18 юли – Симеонов критикува действията на органите на реда и протестите на стопаните в пика на заразата от чума по овцете и козите през лятото.

„Спалнята“, „Единият“, „Какаовият плаж“, „Кубинката“ и ресторант „Морето“ са НЕЗАКОННИ. Известните с пласмента на наркотици, проституция и наднормен шум бардаци получиха поредната министерска подкрепа!“ – 18 юни – Валери Симеонов се възмущава в социалните мрежи в пика на войната си срещу шума. Той упреква министрите Нанков и Ангелкова, че отричат законите и наредбите на България.

Борисов
Снимка: БГНЕС

„Понеже са много устати… аз никога не мога да надговоря една жена… дет’ се вика, не мога да се оженя още от тая работа, защото е трудно да се справиш с устата жена“ – 21 септември – премиерът Бойко Борисов в спор с лидера на БСП Корнелия Нинова как са гласували евродепутатите на ГЕРБ и БСП за наказателната процедура срещу Унгария.

„Нека БСП да си хапнат и пийнат на Бузлуджа, те обичат“– 28 юли – премиерът с остро изказване по повод националния събор на социалистите на Бузлуджа.

Румен Радев указ Младен Маринов

„Цветан Цветанов не разбира нищо от изтребители, той разбира само от апартаменти. Единствената връзка между Цветанов и авиацията е, че той говори на автопилот – някой друг му задава курса“ – 4 юли – президентът Румен Радев коментира пред журналисти конфликта си с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Свободата на словото е спомен от миналото. Четвъртата власт абдикира от ролята си на коректив. Рухнаха професионалните стандарти в медиите, а с тях и доверието на гражданите в поднасяната информация. Пропагандата задушава плурализма. Свободомислието се наказва. Възродиха се познатите механизми на партията-държава. Демократичните институции атрофират. Решенията се вземат на тъмно, често еднолично. Лобизмът и корупцията пронизват цялата система на държавно управление и го правят арогантно, без страх от санкция“ – 7 декември – Радев в интервю за БНТ.

Нено Димов въдух замърсяване парс Пирин договор Банско лифт хотели защитени зони строителство

„Природните бедствия са нанесли по-малко щети от екоактивистите“ – 6 октомври – екоминистърът Нено Димов за предполагаеми пропуснати икономически ползи заради протести на екологични организации.

„В нашата работа имаме готовност да се хвърлим във всяка ситуация, без да мислим много“ – 21 септември – вътрешният министър Младен Маринов.

„Аз съм обикновена жена, майка, съпруга, родена и израсла в Бургас, разказа Радева пред Карбовски по бтв. „Циганите ме учеха как да играя кючек, но една от тях – след много учене, ми каза: нищо няма да стане от теб, ни тука имаш, ни тука“ – 15 декември – съпругата на президента Десислава Радева в интервю за журналиста Мартин Карбовски по bTV.

„Запознах се със Слави Трифонов в нашата стая в Студентски град, доведе го моята съквартирантка. Точно вечеряхме, на масата имаше мас и щафета салам, бяха най-гладните години. Като видях приятелката ми да идва с един много дълъг човек, си казах: леле, ще ни изяде вечерята. Поканихме го, а той пък взе, че прие. Остана до 3 часа, тогава взе виолата и започна да свири. Той ме убеждаваше, да не емигрирам, аз исках да напусна България“, споделя Радева.

Хамид Хамид, сн.БГНЕС

„Обединени патриоти“ и Валери Симеонов, това са отровните пластмаси в българската политика, тровят обществото и това се пренася надолу сред хората“ – 25 октомври – заместник-председателят на ДПС Хамид Хамид.

„Господин Пеевски е там, където има работа. Ако държите, мога да помоля да ви се обади и да ви каже къде е“ – 27 юли – Хамид отговаря на въпрос на bTV къде е Делян Пеевски.

Марешки Воля Марияна Николова биография

„Красимир Каракачанов е вицепремиер по случайност. Представете си този човек да застане до министъра на отбраната на САЩ или на Русия. За какво ще си говори с тях – за ракия и македонски наденици ли? Нямаме ли достойни генерали, които да поемат армията“ – 23 септември – лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки.

Марешки стана първият депутат в историята, влязъл с говежди кокал в парламента. Оказа се обаче, че въпросният кокал бил изчезнал. Това не спря зам.-председателят на парламента да направи втори опит.

„Не съм бил бесен, че са ми го откраднали. Вмирисаният кокал, за който знаеха само двамата вицепремиери и техните партии – НФСБ и ВМРО, вижте как го намирам. Ние се чудим къде се скриха двамата вицепремиери – да гризкат кокала на властта и да не оставят нищо за българския народ“, категоричен беше Марешки на 14 ноември.

Каракачанов, лъв, карта, Санстефанска България„Изчерпих възможностите си на помирител и синя каска. От седем месеца се раздираме от противоречия. Вместо да мислим за борба с престъпността, противодействие на радикалния ислям, мерки за спиране на демографската катастрофа, ние се занимаваме с кой какво казал“ – 23 октомври – министърът на отбраната Красимир Каракачанов за дразгите в управляващата коалиция.

„Трябва младежите да ги вкараме в казармата, за да възстановим малко мъжкия им вид“ – 16 март Каракачанов брани предимствата на задължителната казарма.

„Съветвам го (Марешки – бел. ред.) да пие по-редовно хапчетата, които продава“ – 15 юли – вицепремиерът коментира нападките на Веселин Марешки.

„Ние имаме най-скъпо платения пияница на света – Жан-Клод Юнкер, това е видимо и не смущава никого“ – 19 юли – лидерът на АБВ Румен Петков по повод странното състояние на председателя на Европейската комисия на вечерята на ръководителите на страните – членки на НАТО. Официалното обяснение на пресцентъра му беше за силен пристъп на ишиас.

„Очернена беше не България, а България на Борисов“ – 12 октомври – говорителят и депутат от БСП Елена Йончева за липсата на доверие в институциите и искания за проверки от международни институции.

Вежди Рашидов

„Корнелия Нинова ходи като парламентарна манекенка и си прави фотосесии с мъките на хората“ – 5 септември депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов коментира искането на лидера на БСП кабинетът да подаде оставка на откриването на новия политически сезон.

„Ахмед Доган не е излизал от политиката, за едни той е почетен председател, но за ДПС той е адмирал – Командира“ – 24 септември – Вежди Рашидов коментира отношенията в ДПС.

„С кмета на Перник проведохме и разговори за пилотно въвеждане на антикорупционно образование в детските градини – вероятно чрез песнички, игри и подобни похвати“ 20 септември председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев с екстравагантен подход как децата да бъдат научени да не толерират корупционните практики.

„Ако дръпнем чертата се оказва, че или Делян Пеевски е един от най-проверяваните и чисти хора в държавата, или има много добри адвокати и счетоводители“ – 1 юни – Пламен Георгиев се отчита пред журналисти за работата на комисията.

ДСБ Радан Кънев

„Не може премиерът да се занимава с лъвчета. Всичката Мара втасала, извинявам се за израза, премиерът трябва да реши проблема, защото неговият приятел Шиши решил да става татко на лъвчета против закона и всякакви правила“ – 31 януари – зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев заради казуса с двете лъвчета Терез и Масуд. След намесата на Борисов те заминаха за спасителен център в Холандия вместо да останат в зоопарка в Пазарджик.

„Любовта е крехко цвете, което ако не се полива с парѝ, увяхва“ – 15 ноември – депутатът от БСП Александър Паунов по повод промените в Наказателния кодекс, насочени срещу домашното насилие.

Дали през 2019 г. политиците ще надминат себе си в скандалните изказвания предстои да видим.
- реклама -